lucas peeters

Data Analyst

Hey Lucas, wat zijn jouw superkrachten binnen het Appart-team?

Ik probeer de brug te vormen tussen de ‘rauwe’ data en de klant. Door gegevens te bestuderen en er kritisch naar te kijken vind ik soms onverwachte patronen of relaties. Verder wil ik zo veel mogelijk optimaliseren en automatiseren. Zijn advertenties in het zoeknetwerk van Google bijvoorbeeld winstgevender dan advertenties op Facebook? Met dit soort vragen houd ik me mee bezig, en ik probeer natuurlijk om ondertussen een leuke tijd te hebben met mijn collega’s.

Wat doe je het liefst in jouw vrije tijd?

Het liefste drink ik een biertje met mijn vrienden of ga ik naar de bioscoop met vrienden of familie. Ook is voetbal altijd een grote interesse van me geweest; ik voetbal al sinds de F’jes. Daarnaast kijk ik veel voetbal op TV en ben ik altijd in voor een potje FIFA. Verder is op vakantie gaan met mijn vrienden iets waar ik altijd het hele jaar naar uitkijk. Ook hou ik enorm van lekker eten en drinken.

Waar kunnen wij jou ’s nachts voor wakker maken?

Voor een potje FIFA natuurlijk!

Wat wilde je vroeger worden?

Als klein jongetje wilde ik altijd profvoetballer worden; de hele dag doen wat je leuk vind en er ook nog eens veel geld mee verdienen. Toen ik wat ouder werd realiseerde ik me al snel dat dat niet ging lukken met mijn twee linkervoeten.

Wie hebben jou geïnspireerd in je leven?

Mensen die nooit klagen en altijd vrolijk zijn heb ik enorm veel sympathie voor. Die vriendelijkheid dragen ze over aan anderen in hun omgeving. Ook zijn mijn familie en vrienden een enorme inspiratiebron; als ik ooit advies nodig heb of voor een moeilijke keuze zijn ze er altijd om me daarbij te helpen. Verder heb ik veel respect voor Elon Musk. De manier waarop hij nooit opgeeft om zijn dromen waar te maken en daarbij van de wereld een betere plek te maken voor de toekomstige generaties heb ik enorm veel bewondering voor.

Welke gebeurtenis binnen Appart Media is jou het meeste bijgebleven?

Als ik een moment zou moeten kiezen, zou dat toch het Fruitcorso zijn. Het leuke aan Fruitcorso was dat we op een unieke locatie met zijn allen bij elkaar waren. Het was net een schoolreisje met de lunchpakketjes en rode Appart-jassen!

Wat is typisch Appart Media volgens jou?

Typisch Appart Media is de werknemers. We zijn een jong en enthousiast team, waar iedereen zijn specifieke kwaliteiten heeft. Daardoor kunnen we samen de gaafste dingen creëren. Ook is er altijd wel iemand bereid te helpen mocht je ergens niet uitkomen, waardoor we uiteindelijk het beste uit elkaar halen!